Nákupný košík

V košíku nemáte zatiaľ žiadne produkty.

Ako si doma pripraviť energetickú tyčinku k tréningu

Tu ti ukážem, ako si pripravujem doma chutné tyčinky – traťovky na športové aktivity, a možno aj ty si povieš, že tentokrát nekúpiš ten veľký pakel drahých „profi“ tyčiniek, ale skúsiš niečo iné. A to iné veru nie je na zahodenie..

V prvom rade ušetríš. Teda tak to mám hlavne ja. Svoje gulášové traťovky si robím vlastne z pozostatkov všetkých ingrediencií, čo mi doma ostávajú.

A aké suroviny to vlastne sú?

– ovsené vločky, 100g
– orechy (nesolené), 70g, podrvené
– kokos (nastrúhaný), 30g
– kúsok dobrej (horkej) čokolády, 45g, podrvené
– škorica, ¼ lyžice
– arašidové maslo, 130g (dopraj si)
– ovocný sirup/med, 90g
– proteín, 2 veľké odmerky
– banán, 2ks, postáčať

To sú zväčša základy, ďalej podľa dostupnosti dopĺňam:
– hrozienka
– brusnice
– chia semiačka
– a kedajaké iné chutné dobroty

Nie je to až také strašné, či? Myslím, že keby si poriadne prevetral kuchyňu a špajzu, našiel by si minimálne polovicu z toho všetkého hneď tam. Jediné, čo sa by som odporučil mať je kvalitné 100% maslo (v tomto prípade arašidové).

Tie sa v supermarketoch moc nevyskakujú, a ak áno, tak s 35% podielom popri kadejakých iných blbostiach. Ja si k tomu pridávam aj proteín s príchuťou arašidového masla, ktorý mi inak absolútne ale že vôbec nešmakuje a mám ho práve iba do tyčiniek, z čoho vzniknú absolútne delobuchy :D.

Čo k tomu celému z vybavenia ešte potrebujeme je nádoba, kuchynská váha (ak to nemáš poriadne v oku) a funkčná rúra na pečenie. Je to čistý guľáš, čiže na poradí v akom to budeš do nádoby hádzať vôbec nezáleží, teda ak sa s tým nechceš chváliť na sociálnych sieťach.


PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Na Kojšovskú hoľu pri Košiciach s Martinom Vargom – výrobcom energetických tyčiniek MARVA  


Keď to už budeš mať všetko v nádobe nahádzané, prichádza tá najťažšia časť – miešanie. Vezmi si radšej drevenú varechu, než polievkovú lyžicu, to z hľadiska odolnosti. A miešaš. Miešaš, bandasky začínajú vrieť, žily vyskakujú ako vetvy stromu a zápästie začína bolieť. Vydrž, to prebolí.. No skrátka si daj na tom poriadne záležať.

Nakoniec to hodíš do rúry pri teplote 175C na 30min. Potom už len nechať vychladiť, nech to poriadne stuhne. Potľapkaj sa, dal si to!

Zostáva už len krájať. Ja to dám na 8 kúskov, a každý jeden pekne zabalím do alobalu. Hotovo. Máš perfektnú a chutnú traťovku na tréning či inú aktivitu, ktorá si myslím, že chuťovo nie je najhoršia. Na tréning pribaľ  jednu – dve, lebo niet horšieho stavu, než poriadny hlaďák!

Tak teda dobrú chuť. Hádam vám budú fungovať tak dobre ako mne.

Páčil sa Vám článok? Pomôžte nám a zdieľajte ho
Avatar photo
Kristián Jánošík

Kristián Jánošík, 23-ročný maník do pretekov na galuskach a XCéčiek. Do tváre ho veľmi nevídate, no zato jeho kokpit z gopro videí poznáte už naspamäť. Prácou sa venuje e-shopu, našej požičovni a zbieraniu akčných záberov z akcií. Inakšie pokojný a skromný človek, až kým si nepripne štartovné číslo :D. O sebe príliš nenarozpráva, no s vašimi požiadavkami vám ochotne poradí.

Pridať komentár